ретки болести

Пронајдени се 14 резултати на тема „ретки болести“
Општини

Општина Охрид од следната година ќе доделува стипендии за ученици, студенти, магистранти и докторанти со ретки болести и посебни потреби

Донесовме одлука од наредна година за прв пат да доделуваме стипендии за ученици, студенти, магистранти и докторанти со ретки болести...
Вести

Секој ден е нова борба против неправдите: Марко има аутистичен спектар, еве кои се најголемите проблеми на овие деца и нивните родители

Неговите сини очи можат да раскажат многу приказни, а искрената детска насмевка може да биде лекција за секој возрасен. Во погледот...
Вести

Пациентите со ретки болести ги нема на листа на ослободени од работа и покрај комплексните проблеми со кои се соочуваат

Здружението на граѓани за ретки болести  ЖИВОТ СО ПРЕДИЗВИЦИ Битола испрати повеќе дописи до Министерството за здравство, министерот...