рестриктивни мерки

Пронајдени се 171 резултати на тема „рестриктивни мерки“
Вести

Данска повеќе не го смета Ковид-19 за „критична болест за општеството“: Укинати голем број од рестриктивните мерки

Данска стана една од првите земји од Европската Унија која ги укина повеќето рестриктивни мерки бидејќи скандинавската земја повеќе...
Вести

Германија воведува нови построги мерки: Поради ширење на Омикрон се затвораат сите клубови, собирање на максимум 10 лица

Мерките против пандемијата од Ковид-19 договорени на 21 декември, за да се ограничат контактите и да се спречи ширењето на омикронот, ќе...