република северна македонија

Пронајдени се 66 резултати на тема „република северна македонија“
Вести

Имињата на „Македонијапат“ и „Македонски пошти“ заминаа во историјата- еве ги новите имиња кои не смее да го содржат зборот Македонија!

Со промената на името, владата ги задолжи и сите институции да извршат промена на досегашните имињата соодветна замена која ќе го содржи...
Вести

Полицијата ги чува таблите со Северна Македонија 24 часа на ден за да не ги исчкртаат како на автопатот „Пријателство“

Новите крајпатни табли со Република Северна Македонија што беа поставени на граничните премини во средата, полиција ги чува 24 часа...
Вести

Република Северна Македонија „залепена“ на ГП „Богородица“- таблите треба да бидат сменети во текот на денот

На граничниот премин „Богородица” почна „лепењето“ на таблите со новото уставно име на Македонија- Република Северна Македонија. Новото...
Вести

Во рок од три дена треба да се сменат сите табли на граничните премини и двата аеродроми со новото име Република Северна Македонија

Согласно одлуките, како што соопшти Владата на Северна Република Македонија, Царинската управа треба да стави налепници на таблите...
Вести

Еве кога ќе треба да го смените пасошот и регистарската табличка на автомобилите со ново име Република Северна Македонија

Граѓаните ќе добијат нови регистарски таблици со ознака NMK, а додека почне нивната изработка, преодно решение ќе биде налепница NMK која...
Вести

Еве каква налепница ви треба доколку патувате во Грција: Македонија од вечерва стана Република Северна Македонија

Со новото име, Република Северна Македонија, а согласно договорот од Преспа кој го потпишаа двете земји, доколку патувате во Грција...