расадник

Пронајдени се 15 резултати на тема „расадник“
Вести

Сопствениците на земјиштето во Расадник револтирани од градоначалникот – вината ја гледаат во власта, најавуваат и протести и блокирање

Kако сопственици на скоро 80% од градежното земјиште во општина Кисела Вода попознат како Расадник во кој како сопственици се јавуваат...
Вести

Живковски: Веднаш министерството за транспорт и врски да ги одземе ингеренциите на Општина Кисела Вода во областа на урбанизмот, да се стави крај на дивеењето на Темелковски

Се наоѓаме во населбата Расадник. Зошто во населбата Расадник?Бидејќи ова место е симбол за неработењето и празните ветувања на градоначалникот...
Скопје

„За Расадник на можности“: Планот за Расадник е спротивен на ГУП-от, четирикратно е зголемена површината за згради

Со новиот Детален урбанистички план (ДУП) за Расадник на скопската Општина Кисела Вода предвидената површина за домување е 943.771 метри...
Скопје

Темелковски не сака да попушти за ДУПОТ во Расадник- советниците на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата ја блокираа работата на советот

Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ во општина Кисела Вода преку својот координатор на советничка група Орце Ѓорѓиевски денеска на советот...
Скопје

Од 100-те згради кај Расадник избришани маркички само за три- градоначалникот вели планот ќе овозможи хумано живеење, а ќе донесе 8 илјади нови жители

Од нацртаните 100 згради во населбата Расадник избришани се маркички само за три, а на пет е намалена катноста. Ова се предвидува со Деталниот...