работници

Пронајдени се 73 резултати на тема „работници“
Вести

ДСП „Обединети работници“: Ја поздравуваме иницијативата на Комората на сметководители – работниците заслужуваат, работниците можат!

ДСП „Обединети работници“ ја поздравува иницијативата на Комора на сметководители на Македонија да се приклучи на протестите кои...
Економија

Работниците како никогаш досега понижени, а власта врши прогон врз синдикалните лидери за да не се наруши блескањето на Заев

Прогон и уцени на власта врз синдикалнитте лидери во институциите, преместувања и отпуштања од работа и обид за растурање на синдикалното...
Вести

Работниците како никогаш досега понижени, а власта врши прогон врз синдикалните лидери за да не се наруши блескањето на Заев

Прогон и уцени на власта врз синдикалнитте лидери во институциите, преместувања и отпуштања од работа и обид за растурање на синдикалното...
Економија

ССМ до работниците: Имате права, не е законски работодавачот да ве убедува дека за јануари 2021 година треба да ви се исплати плата во висина на минималната плата

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) денеска преку соопштение им укажува на работниците дека не е законски работодавачот да ги...
Економија

Ноемвриската плата не ја добиле 782 работници иако нивните работодавци ја искористиле мерката за финансиска поддршка

Платата за ноември 2020 година не ја примиле 782 вработени од 245 работодавци кои користат финансиска помош од државата како една од владините...