преспански договор

Пронајдени се 65 резултати на тема „преспански договор“
Вести

Започнаа да се менуваат учебниците по историја: Во духот на Преспанскиот договор ќе бидат ослободени од иредентистички содржини

На 17 и 18 мај во Охрид се одржа четвртиот состанок на Заедничкиот интердисциплинарен комитет за историски, археолошки и образовни прашања,...
Вести

Фрчкоски во одбрана на Преспанскиот договор го навреди македонскиот народ дека го нервира затоа што го брани својот идентитет

Вчера во вестите на 1ТВ гостуваше Љубомир Фрчкоски, универзитетски професор и поранешен министер на МВР и на МНР, со цел да го оправда...