предмет историја

Пронајдени се 8 резултати на тема „предмет историја“
Вести

Минов до власта: Од 27 земји во ЕУ во 20 предметот историја е задолжителен, послушајте ги попаметните во Европа и надлежните во Македонија

Изучувањето на историјата и посебниот предмет историја придонесува за негување на националнит идентитет, почитување на иситиот, важна...
Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Откако не и успеа манипулацијата со финскиот модел, Царовска сака предметот историја да го избрише на насилен талибански начин

Царовска ако сака и во својот Гучи шал од 370 евра нека ја обвие својата намера за наводни реформи, пак не може да ја покрие политичката...
Вести

ВМРО-ДПМНЕ: За лажната вест дека го брише предметот историја по фински модел, за што беше демантирана Царовска треба да си поднесе оставка

Царовска и Заев ги лажат граѓаните. Тие шверцерски без никаква консултација со никого го бришат предметот историја како посебен предмет...
Вести

Василевска: Бришењето на предметот историја доаѓа во моменти кога Заев ретушира историја и преговара за идентитетот, Власта која сака да ја смени историјата, многу брзо ќе биде сменета од народот

Историјата памети кој бил на светлата, а кој на темната страна. Власта која сака да ја смени историјата, очигледно не припаѓа на кормилото...