породилно отсуство

Пронајдени се 13 резултати на тема „породилно отсуство“
Вести

Пешевска: Бараме продолжување на породилното отсуство од 9 на 12 месеци, да не дозволиме родилките да станат социјални случаи

Како претседателка на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ во неколку наврати се обратив на темата колку статистички жените се најпогодени...
Вести

Панова: Владата да ја повлече одлуката за враќање на родителите на работа, додека не обезбеди услови во градинките и училиштата

Со последната одлука на владата да ги врати сите родители на работа, без притоа да обезбеди услови за згрижување на децата до 10 години,...
Вести

Мајки на породилно, бидете спокојни: Продолженото отсуство трае се до завршување на времените мерки за коронавирусот

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека на работничките кои се на продолжено породилно отсуство, платеното отсуство...