попис

Пронајдени се 343 резултати на тема „попис“
Вести

ОД ВКУПНИОТ БРОЈ НЕПИСМЕНИ ВО МАКЕДОНИЈА ПОВЕЌЕТО СЕ ЖЕНИ – најновите податоци се алармантни, разликата е скоро тројна!

Државниот завод за статистика, во согласност со Програмата за објавување и дисеминација на податоците од Пописот на населението, домаќинствата...
Вести

Милошоски: Пописот е некомплетен и не ужива доверба, ако сакале имале начини да ги внесат сите податоци за 132.000 неизјаснети

Ние го кажавме нашиот став. За ВМРО-ДПМНЕ цениме дека овој попис не ужива доверба и податоците ги сметаме за некомплетни. Во однос на...
Вести

Лефков: Пописот е нецелосен, според закон за лична карта се внесуваат податоци за етничка припадност, дали ДЗС ги побара овие информации за тие 132.000 кои не се изјасниле?

По објавување на резултатите од пописот се покажа дека оној процес кој започна со немање на консензус кога се носеше законот во Собрание,...
Вести

„Власта на СДСМ и ДУИ спроведоа некомплетен попис, по смената на власта ВМРО-ДПМНЕ ќе спроведе комплетен електронски попис“

Власта на СДСМ и ДУИ спроведе некомплетен попис. Доказ за тоа е бројката од 7.2% или повеќе од 132.000 резидентни жители за кои што ДЗС покрај...