попис 2021

Пронајдени се 81 резултати на тема „попис 2021“
Вести

ПОПИС 2021: 13 разводи на лица од 15 до 19 години и три случаи на вдовици/вдовци, еве колку проценти од населението е во брак

Државниот завод за статистика денес објави нов сет на податоци од Пописот 2021 кои се однесуваат на брачниот статус на населението, бројот...
Вести

Попис 2021: Над една третина од граѓаните најчесто користат автомобил, секој петти оди пеш, а велосипед само 2,3 проценти

Автомобилот е најчесто превозно средство кое се користи во нашата земја. Над 35 проценти од вкупното работоспособно население на возраст...
Вести

Стоилковиќ: Не ги прифаќаме лажните резултати од пописот, ќе организираме вистинско пребројување на српскиот народ!

Не ги прифаќаме лажните резултати од пописот, немаме доверба во официјалните органи на актуелната власт и немаме намера да дадеме легитимитет...
Вести

БУГАРСКОТО МНР ИЗНЕНАДЕНО ОД БРОЈКИТЕ – се сомнева за транспарентноста на пописот, постои драстична разлика во попишаните Бугари

На резултатите од Пописот во Македонија, регираше и бугарското Министерство за надворешни работи. Од таму велат дека резултатите од...