Перчо Божиновски

Пронајдени се 38 резултати на тема „Перчо Божиновски“
Вести

Колумна на Перчо Божиновски: Останаа само илузиите за успешен почеток на учебната година, потребен е спас на образовниот систем

Во ова страшно време на пандемија, судбината нè научи дека сè е непредвидливо и дека треба да бидеме подготвени да се соочиме со предизвиците....
Вести

Колумна на Божиновски: Негаторската пропаганда кон Македонија ја побива фолклорот како непокорна тврдина на македонскиот идентитет  

„Песната на Македонија е нејзина молитва, огледало на нејзината душа и нејзина воздишка“ ќе запише Кочо Рацин за македонските народни...
Општини

Божиновски: Со СДСМ нема нови проекти и инвестиции- на Охрид и Македонија им е потребна обнова за крај на измамите, криминалот, корупцијата и лагите

Повеќе од две години локална власт на СДСМ, повеќе од две години неработа и негрижа, повеќе од две години лаги и измами, урбана мафија,...
Вести

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид: СДСМ и градоначалникот Константни Георгиески и натаму одат спротивно препораките на УНЕСКО за Охрид

СДСМ и градоначалникот Константни Георгиески и натаму одат спротивно препораките на УНЕСКО за Охрид, ова денеска го истакна Перчо Божиновски...
Општини

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид: Дали Георгиески мисли дека со лажните градежни зафати ќе го нашминка градот и ќе ги купи гласовите на Охриѓани?

СДСМ и Константин Георгиески ја потценуваат интелигенцијата на Охриѓани. Злоупотребата на државни ресурси во изборната кампања за...
Вести

Божиновски: Охриѓани и туристите жртва на поскапиот паркинг во Охрид, кој нема за цел воведување ред во паркирањето, туку само профит

Од ВМРО-ДПМНЕ Охрид обвинуваат дека не се воведува ред во паркирањето, туку профит со проширување на зоните и поскап паркинг со новата...