пензионери

Пронајдени се 51 резултати на тема „пензионери“
Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Откако на пензионерите им одземаа по 2800 денари намалувајќи им ги пензиите, сега лажат дека ги зголемиле за 130 денари

Откако на пензионерите им одземаа по 2800 денари намалувајќи им ги пензиите, сега лажат дека ги зголемиле за 130 денари, ова денеска преку...
Вести

Власта уште еднаш докажа дека ги манипулира пензионерите- чекајќи ги парите од владата тие ќе се заразат од коронавирусот (ФОТО)

Граѓаните кои попусто и веруваат на оваа власт  народски кажано „сами си ставаат трн во здрава нога“. Имено додека власта се фали на...
Вести

Задолжително пензионирање на 64-годишна возраст, останува можноста жените да се пензионираат со навршени 62 години

Измените на Законот за работни односи со кои се предвидува задолжително пензионирање на 64-годишна возраст, поднесени од група пратеници,...
Економија

Пензионерите кои добиваа пензија на домашна адреса преку Пошта овој месец остануваат без истата, еве што треба да направат

Пензиите преку деловните банки ќе почнат да се исплаќаат од 26 август. На корисниците ќе им бидат достапни преку мрежите на банкоматите...