општина аеродром

Пронајдени се 336 резултати на тема „општина аеродром“
Скопје

Муцунски: Сите дечиња треба да имаат иста стартна точка и еднаков пристап барем кога е во прашање образованието, затоа општина Аеродром реализира низа проекти

„Ова е година каде што имаме рекордно најниски дотации од страна на централната власт во делот на образованието на Аеродром. И практично...
Скопје

Општина Аеродром: Непријатната миризба која се шири доаѓа од депонија која не се наоѓа во Аеородом, надлежните да интервенираат за решавање на проблемот

По пријавите и реакциите од страна на граѓаните за непријатен миризба од запален отпад кој се шири на територијата на Општина Аеродром,...
Скопје

Муцунски: Илинденската коњаница е симбол на Аеродром и на автентичен начин ја пренесува пораката за борбата за слободна Македонија

Во организација на здружението „Илинденски коњички марш 1978“ и 45-ти пат по ред, илинденската коњаница со дефиле низ општината Аеродром...
Скопје

Уште еден во низата инфраструктурни проекти, привршува асфалтирањето на новопроектираната улица во Стар Аеродром

Новите улици и сообраќајници во Општина Аеродром се инфраструктурни проекти кои го унапредуваат живеењето, го подобруваат движењето...
Скопје

„Непознавањето на законите, паушални и конструирани постапки се единствената карактеристика на работењето на Арсовска“

Непознавање на законите, ниското ниво на политичка култура и политичкото ривалство кое за жал кај градоначалничката Арсовска веќе...
Скопје

Општина Аеродром изрече санкција за приватна компанија која одложувала отпад на локација која не е определена за таа намена

Утрово, комуналните инспектори на Општина Аеродром изрекоа прекршочна казна за правно лице, приватна компанија која спротивно на законите...
Скопје

Состојбата со хигиената во Аеродром подобрена како резултат на новиот концепт за чистење и управување со отпадот

Состојбата со хигиената во Аеродром подобрена како резултат на новиот концепт за чистење и управување со отпадот Како резултат на зачестените...