онлајн настава

Пронајдени се 16 резултати на тема „онлајн настава“
Општини

Во основните училишта во Општина Велес дури 535 основци и 157 средноколци се без онлајн уреди за следење на наставата

Во основните училишта во Општина Велес во новата учебна 2020/21 година учат 4500 основци и 2144 средношколци или вкупно 6644 ученици. Како што...
Вести

НСОН: Директори присилуваат наставници сами да си набават компјутер за онлајн настава, МОН им испраќа задолженија во 23 часот

Независен синдикат за образование и наука (НСОН) за утре најавува прес-конференција на која како што велат, ќе ја запознаат широката...
Вести

Неодговорност и негрижа за децата, родителите и наставниците: Вечерва допрва ќе се даваат инструкции, а наставата почнува утре!

Инструкциите за спроведување на он-лајн  наставата ќе се одржат вечерва во 19 часот. Да, добро прочитавте. Само неколку часа пред официјално...
Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Платформата за онлајн настава не е завршена, учениците немаат ниту електронски, ниту печатени учебници

На само две недели пред почетокот на новата учебна година на први октомври повторно хаос во образованието. До училиштата не е доставена...
Вести

СДК: Додека сите чекаат план за онлај настава, директорот и вработените на бирото за развој на образованието отишле на колективен одмор

Над 200 вработени во Бирото за развој на образованието и директорот си отишле на колективен годишен одмор без да ја изработат програмата...