охридски регион

Пронајдени се 5 резултати на тема „охридски регион“
Култура

Рок од две години за да се исполнат препораките на УНЕСКО за Охридскиот регион да не го изгуби статусот културно светско богатство

Националната комисија на УНЕСКО на Босна и Херцеговина им предложи на Центарот и советодавните тела на УНЕСКО да им дадат на Македонија...
Вести

УНЕСКО ќе расправа за статусот на Охридскиот регион, извесно поместувањето во листата светски вредности во опасност

Расправата за статусот на Охридскиот регион во УНЕСКО се очекува денеска да се најде на дневниот ред на годинешната 44. Сесија на Комитетот...