ОБРАЗОВАНИЕ

Пронајдени се 52 резултати на тема „ОБРАЗОВАНИЕ“
Вести

Митева: Образованието доживува крах, наставници и ученици заболуваат од КОВИД, голем број деца немаат компјутери, а Царвоска крати од парите за образование

Граѓаните покрај навредите од Заев и Царовска го трпат и неуспехот на секое поле во општеството предизвикан од нивните лоши политики...
Вести

Илјадници деца без компјутери за следење настава, а Царовска уста не затвори дека го дигитализирала образованието

Со Уставот на Македонија загарантирано е дека секој има право на образование и тоа треба да биде достапно за секој под еднакви услови....
Вести

Власта не го почитува правото на образование загарантирано со Устав, образованието е право, а не привилегија

Учебната година наместо на клупите почна на улица со протести во повеќе градови во Македонија. Голем број ученици на ваков начин одлучија...
Вести

Неодговорност и негрижа за децата, родителите и наставниците: Вечерва допрва ќе се даваат инструкции, а наставата почнува утре!

Инструкциите за спроведување на он-лајн  наставата ќе се одржат вечерва во 19 часот. Да, добро прочитавте. Само неколку часа пред официјално...
Вести

„Пу-пу не важи“: Не само до трето одделение, туку во цели основни и средни училишта може да има настава со физичко присуство

Учебната година може да почне со комбиниран модел и секаде каде што се исполнети условите од здравствените протоколи наставата ќе се...
Вести

СДК: Додека сите чекаат план за онлај настава, директорот и вработените на бирото за развој на образованието отишле на колективен одмор

Над 200 вработени во Бирото за развој на образованието и директорот си отишле на колективен годишен одмор без да ја изработат програмата...