обичаи

Пронајдени се 66 резултати на тема „обичаи“
Живот и стил

БОЛНИТЕ ГО ЧЕКААТ ДЕНЕШНИОТ ПРАЗНИК ПОРАДИ ЕДНА РАБОТА – еве што треба да направат, жените пак ова никако да не помислат да го прават!

Православната црква и нејзините верници на денес го празнуваат денот на преподобната Мајка Параскева. Света Петка е заштитничка на...
Живот и стил

ВЕЧЕРВА ЗАДОЛЖИТЕЛНО СТАВЕТЕ ГО ОВА ПОД ПЕРНИЦА И ЌЕ СЕ СЛУЧИ ЧУДО: Следното утро ќе дознаете каква судбина ве очекува!

Велики петок се смета за најтажниот ден на христијанството и со него се поврзуваат голем број обичаи и верувања. Денес, Црквата се сеќава...