новогодишно украсување

Пронајдени се 7 резултати на тема „новогодишно украсување“
Вести

Отец Оливер со молба до Шилегов: Ако се сака може со дел од средствата за новогодишно украсување да се спаси животот на Елизабета

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов не отстапува од новогодишното украсување на главниот град, иако голем број граѓани бараа истото...
Вести

Советничка група на ВМРО ДПМНЕ град Скопје: За диносаурси и лампиони Шилегов троши над пола милион евра, а ниту денар за борбата против корона

Фрапантни се податоците дека за пластични диносаурси и украсување со лампиони Шилегов ќе потроши вкупно 525 илјади евра, во исто време...
Вести

Попова: Жално е што Шилегов одби да се пренаменат 200 илјади евра наместо за украсување во борба против КОВИД, така ќе се спасеа животи

Дрско и неодговорно е расипништвото на скопскиот градоначалник Петре Шилегов кој во период на најголема светска здравствена и економска...
Скопје

Предновогодишен аздис: Потрошени 675 илјади евра за новогодишно украсување низ земјава, Шилегов највеликодушен со 285 илјади!

Вкупно 675 илјади евра потроши Град Скопје и 20 општини за украсување на Новата 2020 година. Само Градот потрошил околу 285 илјади евра, што...
Вести

Шилегов потроши повеќе пари за украсување на Скопје отколку што се предвидени во половина буџет за заштита на животната средина

Новата година е на прагот, а Скопје како и општините во градот како и секоја година се решени да фрлат брдо пари за китење на градот иако...