никола поповски

Пронајдени се 10 резултати на тема „никола поповски“
Економија

Поповски: На Владата и недостига макроекономско менаџирање на кризата, се надевам дека пандемијата нема да трае долго

Владата води некаква си фискална и социјална политика, но недостасува вкупното макроекономско менаџирање на економската криза која...
Економија

Поранешниот сдсмовски министер за финансии: 0,1% раст на БДП значи стагнација на економијата, односно на граница на рецесија

Вчера на емисијата „360“ на Алсат телевизија гостуваше Никола Поповски, универзитетски професор и поранешен министер за финансии. Коментирајќи...