нерегуларности

Пронајдени се 12 резултати на тема „нерегуларности“
Вести

Митева: Во општина Гази Баба ревизијата изразила неповолно мислење за објективноста на финансиските извештаи за 2019 година

Во Општина Гази Баба се утврдени нерегуларности во ревизорскиот извештај за 2019 година. Станува збор за ревизија направена во период...
Хроника

Регистрирани нерегуларности во повеќе градови: Од кинење и фотографирање на гласачко ливче до тепачки на изборни места

Во СВР Охрид околу 14,10 часот од претседател на избирачкиот одбор било пријавено дека на избирачко место бр.1884 во с.Октиси, струшко К.С.(67)...
Вести

„Излези и гласај“: Повеќе случаи на агитирање на самите избирачки места, сомнежи за вршење на притисок врз гласачите

На голем број избирачки места, од страна на набљудувачите на „Излези и гласај“ се забележани повеќе случаи на агитирање на самите избирачки...
Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Власта ја злоупотребува полицијата во изборни цели, ништо нема да го спречи народот кој тргна против оваа власт

Власта ја злоупотребува полицијата во изборни цели. Од една страна се вршат незаконски притисоци врз набљудувачи, а од друга страна...
Вести

Ден полн со фалсификување на волјата на граѓаните: Во Сарај се гласало на секој 14 секунди, а во Прилеп се поткупуваа Роми

Власта е немоќна и се дрзнува кон фалсификување на волјата на граѓаните. Постојат сериозни индиции за полнење на гласачки кутии во Општина...