неделен извештај

Пронајдени се 19 резултати на тема „неделен извештај“
Вести

Извештај на ИЈЗ од 15 до 21 февруари: Зголемување од 3,9% на нови случаи во земјава- во оваа возрасна група има најмногу заболени

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје во периодот од 15 до 21 февруари 2021, тестирани се вкупно 15.849 материјали во лабораториите...
Вести

НЕДЕЛЕН ИЗВЕШТАЈ: Зголемен бројот на нови случаи на коронавирус, за 41% намален бројот на оздравени пациенти

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје во периодот од 25 до 31 јануари 2021, тестирани се вкупно 13.742 материјали во лабораториите...
Вести

ОВАА ВОЗРАСНА ГРУПА ПОВТОРНО НАЈБРЗО СЕ ЗАРАЗУВА- за една недела во Македонија над 7.000 новозаболени и 172 смртни случаи!

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје за периодот од 9 до 15 ноември 2020г. тестирани се вкупно 20.980 материјали во лабораториите...
Вести

За една недела за 19,3 проценти зголемен бројот на позитивни случаи, потврдени 2.676 новозаболени – зголемување од 58,1% на смртните случаи

Министерството за здравство информира дека согласно извештајот на Институтот за јавно здравје кој се однесува на периодот од 12 до 18...