Народна банка на Република Македонија

Пронајдени се 7 резултати на тема „Народна банка на Република Македонија“
Вести

Кој стои зад НБРМ: Народна банка го контролира и текот на стечајот на Еуростандард банка за да го прикрие криминалот

За да ги сокрие трагите на парите и криминалот направен во Еуростандард банка, Народната банка го контролира и текот на стечајот на...
Вести

Костовски: НБРМ е регулатор, не инспектор- барам оставка од целото раководство бидејќи свесно ја однесе банката во стечај

Сопственикот на Еуростандард банка преку соопштение до јавноста вели дека Народната банка на Македонија е регулатор, а не инспектор...
Вести

НБРМ го прифати предлогот на Мицкоски за благајничките записи и собирање на вишокот ликвидност на банките, сега на потег е Министерството за финансии

Денес се одржа седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка (КОМП) на која беше одлучено да се намали износот...