мозок

Пронајдени се 5 резултати на тема „мозок“
Вести

Влез во базен за него бил кобен: Се заразил со амеба која го јаде мозокот, а сега е пронајдена и во градскиот водовод

Амеба која го јаде мозокот, чиј стручен назив е „Naegleria fowleri“, одговорна е за смртта на 29 годишен сурфер од Њу Џерски. Се почнало минатиот...