мозочен удар

Пронајдени се 16 резултати на тема „мозочен удар“
Вести

Пациент спасен од сигурна смрт: За првпат во Македонија извршена тромбектомија кај 70-годишен човек со мозочен удар

Првпат во Македонија, во текот на вчерашниот ден, е извршена механичка тромбектомија кај 70-годишен пациент, кој доживеал мозочен удар. Станува...