морбили

Пронајдени се 149 резултати на тема „морбили“
Вести

Шест месеци Филипче не може да се справи со морбилите: Вкупно околу 2.000 заболени, во последната недела само 70 нови случаи

Вкупниот број на вакцинирани лица на возраст до 14 години со МРП вакцина од почетокот на епидемијата во Република Македонија изнесува...
Вести

Николов: Се соочуваме со врвот на епидемијата на морбили, а од министерството за здравство единствено се зборува за некакви физибилити студии

Деновиве се соочуваме со врвот на епидемијата на морбили. Бројката на заразени и оние кои што ги манифестираат симптоми го достигнува...