ММФ

Пронајдени се 22 резултати на тема „ММФ“
Економија

Ниски капитални инвестиции, чести измени на Законите и даночните решенија, непотребна мерка МОЈ ДДВ се само дел од критиките на ММФ

Меѓународниот Монетарен Фонд излезе со соопштение во врска со извршената мисија и разговори за економската состојба во Македонија....
Економија

Додека Заев и Тевдовски лицитираат со бројки за економскиот раст, Светска банка и ММФ нè треснаа од земја

Немаме никакви причини да се откажеме од проекциите затоа што имаме раст во второто полугодие и го очекуваме растот во третото полугодие....
Економија

Македонија со најлош резултат во регионот: По Светска банка и ММФ со катастрофална проекција за растот на економијата на земјава

Меѓународниот монетарен фонд ја намали прогнозата за економскиот раст за Македонија на 1,6 отсто, наместо првичната проценка, кога ММФ...