младоженец

Пронајдени се 5 резултати на тема „младоженец“
Живот и стил

Невестата секогаш се наоѓа од левата страна на младоженецот – ја знаете ли причината за овој обичај?

Обичај на свадба е невестата да се наоѓа од левата страна на младоженецот. Оваа традиција датира од времето кога браковите биле договорени,...