министерство за финансии

Пронајдени се 65 резултати на тема „министерство за финансии“
Вести

Муцунски: Министерстовото за финансии не прифати ни еден од суштинските амандмани кои нашата пратеничка група ги поднесе

Сакам да ве информирам дека само што заврши комисиската расправа на Комисијата за финансирање и буџет поврзана со последниот односно...
Економија

МФ: Не се планира зголемување на стапките на ДДВ и на персонален данок, туку уделот кој општините го добиваат од наплатата

Во насока на точно информирање на јавноста истакнуваме дека не се планира зголемување на стапките на ДДВ и на персоналниот данок, се...
Вести

Лазаров: Kој е кредибилитетот на Министерството за финансии да прави 5 годишни проекции кога не е во состојба да ги проектира коректно капиталните инвестиции за три месеци ?

„Многу дилеми и прашања поврзани со проекциите на Министерството за финансии за клучните економски трендови за периодот до 2025! 1️⃣Врз...
Вести

Димитриеска-Кочоска до Ангеловска: Во периодот од 2017-2020 Министерството за финансии го напуштиле 165 луѓе и четворица нејзини соработници

Дополнителниот министер за финансии Гордана Димитреска- Кочоска на својот Фејсбук профил сподели статус во кој вели дека во Министерството...