македонска нација

Пронајдени се 5 резултати на тема „македонска нација“
Вести

МАНУ контра БАН со „Промеморијата на МАНУ од 15 ноември 2020 година“ за непобитноста на македонскиот јазик и нација

Земајќи предвид дека (1) процесот на формирањето на македонскиот народ и македонската нација не е ништо поразличен од другите балкански...
Вести

Професорот Стојков од Бугарија: Клучно за Бугарија е да се оспори македонскиот јазик, затоа што тоа го негира самото постоење на македонската нација

Професорот Стојко Стојков, копретседател на организацијата ОМИ Илинден Пирин во Република Бугарија во своето интервју за Македонско...