македонска химна

Пронајдени се 10 резултати на тема „македонска химна“
Вести

Ковачки: Неинтонирањето на македонската химна и промената на името на униформата е поразително и газење на достоинството на македонецот

Полковникот во АРМ, Драган Ковачки, вечерва во Алфа телевизија, во одговор на прашањето какво е чувството како припадник на АРМ да се...
Вести

По забраната од страна на власта да се пее и учи македонската химна- денес училишните дворови беа преплавени со расфрлани летоци со македонската химна

Расфрлани летоци по основните училишта со македонските химни Македонската јавност, особено родителите на децата кои посетуваат основно...
Вести

Намерно или случајно: Тамара Тодевска ги исфрли Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев и Сандански од македонската химна (ВИДЕО)

Денес над Македонија се раѓа, ново сонце на слободата! Македонците се борат, за своите правдини! Македонците се борат, за своите правдини!...