Магдалена Манасковa

Пронајдени се 21 резултати на тема „Магдалена Манасковa“
Вести

Манаскова: Владата на СДСМ не е легитимна да предлага стратегија за интеркултурализам преточена во паролата „Едно општество за сите“

Во емисијата Анализа на Tелевизија 24 пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, Магдалена Манаскова истакна дека во Македонија конфликти помеѓу заедниците...
Вести

Манаскова до Заев: Со оваа ваша политика се обезвреднува фактот што еден народ пред 1945 одлучил да се нарекува македонски

Магдалена Манаскова, пратеничка од ВМРО-ДПМНЕ на денешната собраниска седница за пратенички прашања упати прашање до Заев поврзано...
Вести

Манаскова: Охрид за прв пат ќе се најде на листата на светско културно наследство во опасност, благодарение на неспособноста и негрижата на власта

Охрид за прв пат откако е впишан како заштитено подрачја од УНЕСКО во 1979 година, ќе се најде на листата на светско културно наследство...
Вести

„Комисијата во културата треба да биде составена од луѓе кои што се еминентни и стручни, кој ќе знаат што значи Скопски џез фестивал“

Пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, Магдалена Манаскова на денешната Собраниска надзорна расправа на која се разговараше за политиките во...
Вести

Манаскова до власта: Кратите пари за заштита на културното наследство, за да вработите албански гласачи пред изборите

Кратите пари за заштита на културното наследство, а си ги зголемувате платите и надоместоците на администрацијата, обвини  Магдалена...
Вести

Манаскова: Се бришат од Преамбулата значајни конститутивни акти од АСНОМ, а на нивно место се става само Прогласот и Рамковниот договор

Во текот на претресот по уставниот амандман 34 пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ Магдалена Манаскова истакна дека се бришат одлуките на АСНОМ...