лилјана затуроска

Пронајдени се 33 резултати на тема „лилјана затуроска“
Вести

Затуроска: Ноншалантноста на Власта кон сериозноста на ситуацијата со коронавирусот придонесе до неконтролирано ескалирање на ситуацијата

Лилјана Затуроска од ВМРО-ДПМНЕ преку статус на Фејсбук пишува дека ноншалантноста на Власта кон сериозноста на ситуацијата и големата...
Вести

Затуроска: Праксата која што Џафери и СДСМ на секоја седница ја практикуваат со законите по скратена постапка ги надминува сите граници

Откако е започнат мандатот на оваа Влада и ова парламентарно мнозинство предводено од СДСМ, како никогаш досега се злоупотребува и...
Македонија

Затуроска до Заев: Зарем треба да ги оквалификувате пратениците ако бараат од вас да кажете на граѓаните на кои компании сте довериле средства

Пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Лилјана Затуроска на денешната седница посочи дека на последната седница на поставување на пратенички...
Вести

Затуроска: Постојат двојни аршини во однос на амандмани кои се предлагаат од власта, а се исти што ги предлага и опозицијата

Пратеничката Лилјана Затуроска при заседавање на денешната седница на Комисија за финансирање и буџет посочи дека во текот на седниците...
Вести

Затуроска обелоденува непотизам во СЈО: Можеле да се вработат само роднини на обвинители, деца на судии или со партиска препорака од СДСМ

Во текот на вчерашниот ден Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата поднесе Предлог одлука за основање на Анкетна комисија за...
Вести

Затуроска: Нина Ангеловска е сопственик на фирмата Декодикс ДОО, добитник на грант од 20 милиони денари од Фондот за иновации

Нина Ангеловска, канидатката за министер за финансии, е сопственик на фирмата Декодикс ДОО која е добитник на грант од 20 милиони денари...
Вести

Затуроска до Заев: Не треба да ни читате кратки биографии на новите министри, туку да ни објасните што точно ќе прават

Доколку бевте искрен во своите намери премиере Заев, и тоа кон нас пратениците и кон граѓаните, наместо читање кратки биографии, требаше...