лилјана кузмановска

Пронајдени се 38 резултати на тема „лилјана кузмановска“
Економија

Кузмановска: Задолжување од 300 милиони евра пред избори не значи ништо друго освен сомнеж за сомнителни зделки во предизборието

Продолжуваме со комисија за финансирање на буџет каде што на дневен ред се 5 закони за нови задолжување на Република Македонија за триста...
Вести

Кузмановска: Крсте Шајноски со своето учество во кампот „За слобода“, доби награда, предложен е за претседател на Советот на експерти

На денешната собраниска седница пратеничката Лилјана Кузмановска рече дека секоја години се разгледуваат извештаите на Агенцијата...
Вести

„Заев и Ангеловска вчера наместо првичните планираните 9.2 милиони евра, ја задолжија државата за 24 милиони евра“

Зоран Заев и Нина Ангеловска вчера наместо првичните планираните 9.2 милиони евра, ја задолжија државата за 24 милиони евра, истакна Лилјана...
Вести

Кузмановска: Само со нови задолжувања и со зголемување на јавниот долг СДСМ ќе направи зголемување на пензиите и платите

Пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Лилјана Кузмановска на денешната собраниска расправа за реконструкција на Влада, рече дека оваа Влада ја...
Вести

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ: И покрај опструкциите од страна на СДСМ, ќе го расветлиме скандалот за склучените договори за адвокатски услуги

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ до Собранието ќе достави Барање за одржување на надзорна расправа...
Вести

Кузмановска: Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ работи во интерес на граѓаните, затоа ќе го поддржиме овој заем за набавка на еко автобуси

Потребана е набавка на вакви автобуси, посебно онаму каде што има енормно загадување и ќе се работи против тој дел, поради тоа што еден...
Вести

Кузмановска: Неспособната власт предводена од Заев, Тевдовски и Анѓушев ги задолжи граѓаните за нови 21,1 милион евра

Нова седмица, ново задолжување. Вчера неспособната власт предводена од Заев, Тевдовски и Анѓушев ги задолжија граѓаните за 21,1 милион...