лица со попреченост

Пронајдени се 20 резултати на тема „лица со попреченост“
Вести

Протест на лицата со попреченост: „Владата која не ги почитува лицата со посебни потреби не треба да го води народот“ (ФОТО)

Лицата со попреченост денеска излегоа пред зградата на Владата во Скопје за да го искажат својот револт. На протестот беа присутни...
Скопје

Градот Скопје со активна грижа за обезбедување подобар и поквалитетен живот за лицата со интелектуална попреченост

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, заедно со градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Александар Стојковски, денеска...
Скопје

ЈСП: Градскиот превоз е за сите граѓани и нема одлука за некаква дискриминација, напротив работиме на позитивни новини за лицата со попреченост

Ниту на еден граѓанин не му е ускратено правото за јавен градски превоз. Јавното сообраќајно претпријатие Скопје е јавен сервис кој...
Општини

Стојанов: Лицата со попреченост се, и ќе бидат еден од главните приоритети во спроведување на програмата во наредните 4 години

Советот на општина Неготино и јас како градоначалник, меѓу другото се обврзуваме дека лицата со попреченост се, и ќе бидат еден од главните...
Вести

КСЗД: Четири општи препораки до институциите за отстранување на системска дискриминација кон лицата со попреченост

Наместо со формални честитки за одбележување на 3 Декември – Меѓународниот ден на лицата со попреченост, Комисијата за спречување и...
Вести

Муцунски: Предвидуваме отварање на реални компании во средните стручни специјални училишта на лица со попреченост, каде ќе овозможиме да се подготват за пазарот на трудот

Имав прилика денеска да им ја посочам дел од проектите кои ги предвидуваме со обновата на Здружението на глуви и наглуви лица на град...
Вести

Лицата со попреченост од пред Министерството за труд и социјална политика до власта: Државата има пари и е должна да обезбеди „Живот за сите“

Предлагачот на Законот, во овој случај Министерството за труд и социјална политика, во петок по кратка постапка се обидува да протурка...
Вести

Конференција: Правата на лицата со попреченост да учествуваат на избори не се привилегија, туку должност на општеството

Констатирано е мало подобрување на можностите лицата со попреченост непречено да ги остваруваат своите права за време на изборните...