Лекарска комора

Пронајдени се 26 резултати на тема „Лекарска комора“
Вести

Изборите за Лекарската комора се незаконски или на крајот ќе биде како да не се случиле, џабе што Гривчева прави се да остане на функција!

Иако има низа на неправилности во изборите за ново раководство на Лекарската комора на Македонија на кои укажуваат и правниците и лекарската...
Вести

Лекарска комора: Да се постигне консензус за унапредување на здравствениот систем и на статусот на лекарите

За заштита на здравјето, како основно човеково право, неопходно е во креирањето мерки и политики да постои конзистентен пристап за зачувување...
Вести

„На родилка и се извадени три здрави органи, Филипче ги брани Здравствениот инспекторат и Лекарската комора, одговорност мора да има“

На родилка и беа извадени три здрави органи. И што се случи? Едвај се направи комисија, па едвај се разреши директорот на струшката болница,...
Вести

Лекарска Комора: Расте бројот на заразени здравствени работници, секојдневно бараме дополнителен кревет за згрижување на болните

Комисијата за заразни болести треба сериозно да го земе предвид воведувањето дополнителни рестриктивни мерки и протоколи, бидејќи...
Вести

Ивановска ја повика Лекарската комора: Веднаш да се побара одговорност од Асани, не може туку така здрави органи да се вадат на пациенти

Треба да се утврди одговорност за целиот процес кој што се случува на родилката. Мене навистина не ми е јасно како може некој да влезе...
Вести

Се огласија од Лекарската комора по неутврдувањето вина кај докторот поради кого родилка остана без други органи

Лекарската комора е здружение кое има за цел заштита и унапредување на стручноста и етичките должности и права, подобрување на квалитетот...
Вести

Лекарска комора: Исклучителен професионалец и хирург бил оставен во животнозагрозувачка состојба, најстрога казна за сторителот

Лекарската комора  најстро го осудува вчерашниот инцидент во кој со тешки повреди се здоби д-р Ѓорѓи Јота, хирург и професор на Медицинскиот...