кредити

Пронајдени се 28 резултати на тема „кредити“
Вести

Ивановска: Во случајот Леонардо на Рашковски поради не навремено повлекување на траншите од кредитот, државата исплатила превисоки камати

Претседателката на Државната комисија за спречување на корупција Билјана Иванова, во вечерашното интервју во емисијата „Што не е јасно“...
Економија

Граѓаните кои сакаат одложување на отплатата на кредитите да се обратат во своите банки, порачуваат од МБА

Македонската банкарска асоцијација ги потсетува граѓаните кои имаат потреба од втор период на одложена отплата на кредитните обврски...
Вести

Од наредниот месец редовна отплата на кредитите на оние на кои не им е потребно одложување, новото продолжување само за погодените од кризата

Одложена отплата на кредитите  за нови шест месеци, заклучно со март 2021 година овозможуваат банките, но тоа ќе важи само за оние  кои...
Економија

Со уредба продолжен рокот во кој ќе се менуваат договорните услови на кредитите за 90 дена по вонредната состојба

Се продолжува рокот во кој банките и штедилниците можат да ги променат договорните услови на кредитните изложености на правните и физичките...