компании

Пронајдени се 23 резултати на тема „компании“
Вести

Лоша бизнис клима и недоволна грижа од Владата: Странските компании наместо да реинвестираат во Македонија – одат во Србија

Странски компании кои веќе инвестирале во земјава, своите реинвестиции, наместо во Македонија, ги реализираат во соседна Србија. Во...
Економија

Ноемвриската плата не ја добиле 782 работници иако нивните работодавци ја искористиле мерката за финансиска поддршка

Платата за ноември 2020 година не ја примиле 782 вработени од 245 работодавци кои користат финансиска помош од државата како една од владините...
Вести

Германија ќе обезбеди 21 милијарди евра во првата половина од идната година за помош на компаниите погодени од Ковид-19

Германија очекува да исплати финансиска помош до 22 милијарди евра од јануари до јуни 2021 година за компаниите и самовработените поради...
Вести

Муцунски: Предвидуваме отварање на реални компании во средните стручни специјални училишта на лица со попреченост, каде ќе овозможиме да се подготват за пазарот на трудот

Имав прилика денеска да им ја посочам дел од проектите кои ги предвидуваме со обновата на Здружението на глуви и наглуви лица на град...
Вести

Здравствената преминува во криза на пазарот на трудот: На стопанството му требаат преструктурирање и државна помош

Како да се крене на нозе стопанството? Во ситуација од опасноста од заразата со коронавирусот да ги затвори фабриките, работодавците...
Вести

Мицкоски предлага: Замрзнување на обврските на погодените компании кон државата за месец март и плаќање на каматите кон банките

Она што е неопходно и нужно во периодов е носење на сет на антикризни мерки за здравјето на граѓаните и помош за погоденото стопанство....
Вести

„Училиштата се среќаваат со компаниите“ – нов проект за унапредување на практичната обука на учениците од средните стручни училишта

Министерот за образование и наука Арбер Адеми денеска присуствуваше на промоцијата на нов регионален проект, во кој покрај Македонија,...