комисија за култура на вмро-дпмне

Пронајдени се 5 резултати на тема „комисија за култура на вмро-дпмне“
Вести

„Каде се челните луѓе на институциите задолжени за изучување и заштита на македонскиот јазик и на националната историја да му кажат на Заев дека македонскиот и бугарскиот не се исти јазици“

Во изминатиов период, освен перманентните реакции и заложбите што доаѓаат од МАНУ за зачувување на македонските национални интереси,...
Вести

Комисија за култура на ВМРО-ДПМНЕ го поддржува протестот на актерите од Струмичкиот театар и иницијативата „Фис-култура или култура“

И после 4 годишната агонија со некомпетентни министри за култура, се појави мала надеж дека актуелната министерка Стефоска, можеби ќе...
Вести

Комисија за култура на ВМРО-ДПМНЕ: Програмската трибина на СДСМ Агенда- Култура 20-24 е уште еден показател за безидејноста во културата

Комисијата за култура на ВМРО-ДПМНЕ на својот Фејсбук профил сподели статус во кои пишува дека Програмската трибина на СДСМ Агенда-...
Култура

„Манипулација е дека СДСМ ја зголемиле европската мобилност на македонските уметници, културни експерти и менаџери во културата и нивно присуство на европската културна сцена“

СДСМ продолжува со манипулативните практики дека креира и имплементира развојни мерки и политики кои го подобруваат секојдневниот...
Вести

Во отсуство на македонски продуценти и филмски професионалци на Браќа Манаки Еуримаж ги презентираше новите критериуми на фондот за поддршка и развој на кинематографиите

Комисијата за култура на ВМРО-ДПМНЕ  во својот пост на Фејсбук пишуваат дека во отсуство на македонски продуценти и филмски професионалци...