Комисија за економија на ВМРО-ДПМНЕ

Пронајдени се 25 резултати на тема „Комисија за економија на ВМРО-ДПМНЕ“
Економија

„Годишно долгот расте побрзо во време на власта на СДСМ, а помал процент се одвојува за капитални инвестиции“

ЈАВНИОТ ДОЛГ И КАПИТАЛНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ СЕГА И ТОГАШ! Јавниот долг на државата во периодот 2006-2016 кога Владата на Македонија ја предводеше...
Економија

„Лажни ветувања за нови странски инвестиции, наспроти суровата реалност дека Македонија станува најнеповолна дестинација за СДИ во регионот“

Повторно лажни ветувања за нови странски инвестиции, наспроти суровата реалност дека Македонија станува најнеповолна дестинација...
Економија

Комисија за економија на ВМРО-ДПМНЕ: Заев продолжува со манипулации за прикривање на своите неуспеси во економијата!

Заев продолжува со манипулации за прикривање на своите неуспеси во економијата! Денес премиерот Заев најави отпочнување на некаква...
Вести

Комисија за економија на ВМРО – ДПМНЕ: Недостиг на стратегија и план за справување со економските последици од кризата е најголемиот проблем на оваа Влада

„Недостиг на стратегија и план за справување со економските последици од кризата е најголемиот проблем на оваа Влада предводена од...
Економија

Комисија за економија на ВМРО-ДПМНЕ: Нема да можете да ги изманипулирате граѓаните на овие избори со ветувања за плата од 30.000 денари!

Комисијата за економија на ВМРО-ДПМНЕ на својот Фејсбук профил вчера сподели статус во кои го прашуваат СДСМ зошто просечната нето-плата...
Економија

Комисија за финансии на ВМРО-ДПМНЕ: Пад на македонскиот извоз за-5 проценти од јануари до октомври годинава, ова е најголем пад во последните 5 години

Комисијата на ВМРО-ДПМНЕ на својот Фејсбук профил споделија статус во кои пишуваат дека македонската економија бележи пад на извозот...
Вести

Комисија за економија на ВМРО-ДПМНЕ: Оваа неспособна Влада скрати 53 милиони евра за образование и наука, па сега најавува затворање на факултетите

Комисијата за економија на ВМРО-ДПМНЕ преку својот Фејсбук профил споделија статус во кои велат дека оваа Влада ќе инвестира во човечки...
Економија

Комисија за економија на ВМРО-ДПМНЕ: Проблемот не е само во грешката на прогресивниот данок, проблемот е целата економска политика на Заев

Комисијата за економија на ВМРО-ДПМНЕ денеска преку свој статус на Фејсбук пишува дека грешката не била само со воведување на прогресивното...
Економија

Комисија за економија на ВМРО-ДПМНЕ: Заев ги разочара, ограби и излажа пензионерите дека ќе ги зголеми пензиите!

Комисијата за економија на ВМРО-ДПМНЕ преку статус на Фејсбук пишува дека Заев ги ограбил, ги разочарал и ги излажал пензионерите дека...
Вести

Комисија за економија на ВМРО-ДПМНЕ: Целта на Заев е преку манипулации и популизам полесно да ги остварува своите лични интереси

Тешка манипулација е дека со ребалансот на Буџетот ќе се инвестира во човечки капитал, реагираат од Комисијата за економија на ВМРО-ДПМНЕ. Нивното...