катица ќулавкова

Пронајдени се 18 резултати на тема „катица ќулавкова“
Вести

Ќулавкова: Политичарите се однесуваат како да се овластени да судат, да расудуваат и да одлучуваат за македонскиот јазик

Денес, во Македонија, политичарите се однесуваат како да се овластени да судат, да расудуваат и да одлучуваат за македонскиот јазик,...
Вести

Академик Ќулавкова: Законот за јазици излегува од рамката на Уставот, Рамковниот договор и ЕУ повелбата за регионални и малцински јазици

– Овој закон излегува целосно од сферата на јазичните права на малите заедници и агресивно удира/ги оштетува стекнатите права на...