јазици

Пронајдени се 5 резултати на тема „јазици“
Вести

Елка Јацева Улчар: Со законот за јазици македонскиот јазик се става во подредена позиција во однос на албанскиот јазик

 Употребата на македонскиот јазик, како службен јазик е ПРАВО И ДОЛЖНОСТ на грѓаните на Република Македонија“ (чл. 2 ЗУМЈ). Оттука, секој...