јавно обвинителство

Пронајдени се 44 резултати на тема „јавно обвинителство“
Вести

Платформа за родова еднаквост: ЈО да го расчисти случајот „Јавна соба“ и да започне да работи на случаите на родово-засновано насилство

Платформата за родова еднаквост денес одржа прес-конференција на која упати барања до Јавното обвинителство и Советот на јавни обвинители...
Вести

Хелсиншки комитет за човекови права: Скандалозен однос на Јавното обвинителство кон кривичните дела од „Јавна соба“

Платформата за родова еднаквост изразува огромно разочарување од игнорантниот однос на надлежните институции во врска со случајот...
Вести

Мисајловски: За законот за Јавно обинителство треба да биде вклучена фелата која што најмногу ја разбира ова проблематика

Како политички партии секогаш кога станувало збор за реформски закони секогаш наоѓавме решение, но со овој закон ние сакаме да го оживееме...