јане сандански

Пронајдени се 7 резултати на тема „јане сандански“
Вести

НА ДЕНЕШЕН ДЕН ПРЕД 106 ГОДИНИ: Од заседа бил убиен Јане Сандански, врвна фигура во македонското национално ослободително движење

На денешен ден пред 106 години бил убиен Јане Сандански. Неговото убиство(22.04.1915) се случило додека тој патувал од Мелник за Неврокоп, во...