јаболка

Пронајдени се 33 резултати на тема „јаболка“
Вести

Трпуновски: Цената на јаболкото е мизерна, еден ресенчанец треба да продаде 40 односно 50 килограми јаболко за да купи еден литар нафта или еден литар масло за јадење

Цветан Трипуновски, претседател на републичката комисија на ВМРО-ДПМНЕ за земјоделство, шумарство и водостопанство во интервју во...
Вести

ЛУЃЕТО ВО ПРЕСПА ВО ОЧАЈ: Ги фрлаат јаболката во езеро бидејќи нема каде да ги продадат- власта глува за нивниот проблем

Видео од исфрлени јаболка во водите на Преспанското Езеро објавено е на фејсбук страницата „Моја Преспа! Мојот Ресен! Мојата Судбина“....
Твитови

ВИДЕО: Еве го животот на Заев за јаболкарите од Ресен- пак да трчате да го гласате и да му верувате на глупостите што ги тресе

Еве го животот на Заев за јаболкарите од Ресен. Пак да трчате да го гласате и да му верувате на глупостите што ги тресе Еве го животот...
Вести

Ресенските јаболкопроизводители организираа акција за собирање и донација на јаболка: Да се засрами министерот Николовски кој манипулира со нашите чувства

Со денешното доаѓање, ако и воопшто дојде,  на министерот за земјоделие Љупчо Николовски, после многу обиди и повици за негово доаѓање,...
Вести

Јаболкарите разочарани од власта која нема разбирање за нивниот проблем за пласманот на јаболка, решија да ги донираат

Јаболкарите разочарани од власта која нема разбирање за нивниот проблем за пласманот на јаболка, решија да ги донираат истите. Донацијата...