иван стоилковиќ

Пронајдени се 17 резултати на тема „иван стоилковиќ“
Вести

Стоилковиќ: Пописот кој ќе се изврши ќе биде противуставен, ако не е потребна графата „национална припадност“, зошто е потребно бадентерово мнозинство

-Нема да се одржи теренски попис идната година, туку ќе се одржи споредба на информациите кои ги имаат државите институции, со некаква...
Вести

Стоилковиќ за внатрешната пресметка помеѓу Димитриевски и СДСМ: Со загубата на СДСМ на изборите ќе треба овие позиции да ги заземе нова политичка структура

На новинарско прашање во интервјуто за КУРИР неодамна претседателот на Демократската партија на Србите во Македонија Иван Стоилковиќ...
Вести

Стоилковиќ: За македонски концепт зборуваат оние кои се откажаа од името на сопствениот, македонскиот народ и државата

“МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ”, за што станува збор? Во последно време мошне често во јавноста слушаме за некаков “македонски концепт”...
Вести

Стоилковиќ: Меѓународната заедница стрпливо избегнува да даде став за политичкиот прогон кој што се случува во Македонија

Претседателот на Демократската партија на Србите во Македонија, Иван Стоилковиќ како гостин во емисијата Отворено истакна дека постои...
Вести

Стоилковиќ за КУРИР: Српската Влада е исклучително задоволна од македонската бидејќи 15 компании кои требаше да инвестираат тука, капиталот го вложија таму

Владата на Република Србија е исклучително задоволна од Владата на Република Македонија, од сето тоа што се случува во Македонија, порачува...