истражување

Пронајдени се 104 резултати на тема „истражување“
Вести

Се бара нова истрага за потеклото на коронавирусот – 24 истражувачи сметаат дека досегашното истражување е нарушено од политиката

Заедничкото истражување на Кина и Светската здравствена организација (СЗО) за потеклото на коронавирусот не даде веродостојни одговори...
Живот и стил

ИСТРАЖУВАЊЕ: Секој трет прележан ковид пациент има невролошки или психијатриски проблем, ова се најчестите појави

Во студија која опфатила 23.000 испитаници, од кои најголем дел од САД, е утврдено дека на секој трет преживеан ковид пациент, шест месеци...
Вести

ОПАЃА И КОСАТА: Секој трет пациент отпуштен од болница со Ковид-19 има долгорочни здравствени проблеми- еве какви!

Секој трет хоспитализиран пациент со коронавирус има долгорочни здравствени проблеми, вклучувајќи проблеми со органи и влошено ментално...
Живот и стил

Ако иста долна облека носите со години веднаш да ја исфрлите: Претставува потенцијална опасност по здравјето!

Стручњаците се повеќе говорат околу опасностите кои може да се пренесат преку носењето на еден исти долна облека со години. Што се однесува...
Вести

Во Австрија годишно се фрлаат околу милион тони храна, а еве колку еден Австриец просечно за една година го прави тоа

Секој Австриец, во просек, фрла 60 килограми храна годишно во ѓубре, покажува истражувањето на иницијативата против расфрлање храна. Вкупно,...