Институт за јавно здравје на Република Македонија

Пронајдени се 8 резултати на тема „Институт за јавно здравје на Република Македонија“
Вести

Извештај на ИЈЗ од 15 до 21 февруари: Зголемување од 3,9% на нови случаи во земјава- во оваа возрасна група има најмногу заболени

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје во периодот од 15 до 21 февруари 2021, тестирани се вкупно 15.849 материјали во лабораториите...
Вести

За само една недела алармантна бројка на починати во Македонија- ова е црниот биланс во најновиот извештај на ИЈЗ

Министерството за здравство информира дека согласно извештајот на Институтот за јавно здравје кој се однесува на периодот од 7 до 13...
Вести

Додека коронавирусот се шири, здравствените установи не заборавија да набават телефони и канцелариски предмети (ФОТО)

Институтот за јавно здравје на Република Македонија во екот на коронавирусот набавува различни предмети, мебел и мобилни услуги преку...