илузија

Пронајдени се 48 резултати на тема „илузија“
Занимливости

Оптичка илузија: Она што прво го гледате на сликата открива како се однесувате и реагирате во конфликти

Дали сте конфликтна личност? Оптичките илузии покажуваат колку јасно можеме да ја согледаме сцената или сликата што е пред нашите очи....
Занимливости

Оптичка илузија која открива висок коефициент на интелигенција: Дали можете да ја забележите скриената камила?

Луѓето со висок коефициент на интелигенција можат да ја забележат скриената камила на оваа фотографија за 21 секунда. Дали сте меѓу...
Занимливости

Само родените лидери ќе можат да го забележат животното на илустрацијата во рок од 10 секунди

За многумина, оваа илустрација може да произведе прилично хипнотички ефект, што го отежнува забележувањето на вешто скриеното животно Оптичките...
Занимливости

Оптичка илузија која си поигрува со нашите умови: Дали гледате дека двата круга се вртат со иста брзина?

Се чини дека десниот прстен ротира побрзо од левиот иако брзината е иста Оваа оптичка илузија ќе ве натера да го преиспитате сопствениот...
Занимливости

ОПТИЧКА ИЛУЗИЈА: Дали можете да ја пронајдете скриената мачка меѓу лицата на оваа слика за само 17 секунди? (ФОТО)

Дали имате „соколово око“, проверете со најновата загатка Исто како и нашите мускули, нашиот мозок треба да се тренира и да се одржува...