хелсиншки комитет

Пронајдени се 14 резултати на тема „хелсиншки комитет“
Вести

По поднесената на претставка на ХК, народниот правобранител утврди потежок вид продолжена дискриминација од страна на МВР врз полициска службеничка по основ на пол и род

По поднесена претставака од страна на Хелсиншкиот комитет за човекови права поради дискриминација врз основа на пол и род врз полициска...
Вести

Хелсиншки комитет: Пристапот до правда не е само основно човеково право, туку суштествен предуслов за заштита и унапредување на сите останати права

Пристапот до правда не е само основно човеково право, тој е истовремено и суштествен предуслов за заштита и унапредување на сите останати...
Вести

Хелсиншки комитет: Остра осуда за обидите да се попречи правото на протест

Хелсиншкиот комитет за човекови права остро ги осудува обидите да се попречи уставно загарантираното право на мирен протест на средношколците. -Истовремено, известуваме...