граѓани

Пронајдени се 155 резултати на тема „граѓани“
Вести

Повеќе од една третина од жителите на САД се предупредени да не излегуваат надвор поради рекордните горештини

Властите во Соединетите Американски Држави апелираа до повеќе од 100 милиони Американци да не излегуваат надвор поради рекордните топлотни...
Вести

„Заради неодговорното работење во енергетскиот систем во државата, граѓаните и стопанството денес плаќаат 3 пати поголеми сметки за електрична енергија“

Криминалот, тендерите во 4 очи во РЕК Битола и целосната неодговорност од страна на криминалната власт на СДСМ и ДУИ го доведе енергетскиот...
Вести

„75 % од граѓаните сметаат дека државата оди во погрешна насока, Ковачевски и СДСМ да ја прифатат подадената рака од ВМРО-ДПМНЕ“

Нервозата кај Ковачевски и СДСМ е очигледна. Тие се очајни и фрустрирани затоа што гледаат дека над 75% од граѓаните сметаат дека Македонија...
Општини

ОПШТИНА БИТОЛА СО ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА: Граѓаните кои претрпеле штета од земјотресот да поднесат барање за проценка

После серијата земјотреси кои ја зафатија Општина Битола на ден 09.01 и 10.01.2022 година, се повикуваат жителите на општината кои претрпеле...
Вести

Банките се принудени да им ги блокираат сметките на граѓаните без нови лични карти – зашто финансиското разузнавање не ги признава ливчињата од МВР

Хаос со блокирани сметки во банка, неможност да се подигнат средства од шалтер, да се направат трансакции… настана по банките со ливчињата...